ПрАТ «ЕКОПРОД»: сучасні технології у виробництві

Дата: 21.04.2021 16:09
Кількість переглядів: 472

Фото без описуКерівництво Волноваської райдержадміністрації ознайомилось із діяльністю бюджетоутворюючого приватного акціонерного товариства «ЕКОПРОД», потужності якого розташовані  на території  Волноваської, Вугледарської міських ВЦА, Хлібодарівської СТГ, Ольгинської та   Мирненської селищних ВЦА Волноваського району.

 

Під час зустрічі з керівництвом Волноваської райдержадміністрації генеральний директор  Іван МЕЛЬНИК та заступник ген. директора Богдан РОГАЧЕНКО ознайомили з діяльністю потужностей ПрАТ «ЕКОПРОД» та розповіли про роботу благодійного фонду «Агро-Турбота».

Підприємство було засновано в 1996 році та є знаковим для Волноваського району. Окрім того, що «ЕКОПРОД» є одним із ключових роботодавців, адже тут працюють близько 800 робітників, в тому числі мешканців Волноваського району, робить вагомий внесок у наповнення місцевого бюджету, на цьому підприємстві діють біогазовий та насінневий заводи.

Біогазовий завод має електричну потужність в 1500 кВт і 1200 кВт теплової потужності та виробляє екологічно чистий біогаз та рідкі біодобрива з відходів. Біогаз перетворюється в електроенергію, а біодобрива можливо використовувати в усіх галузях сільського господарства, так як вони відмінно піднімають врожайність і дозволяють заощадити на добривах.

Основними видами діяльності ПрАТ «ЕКОПРОД» є рослинництво, тваринництво, насінництво, енергогенерація. 

Надання послуг в обробці грунту, а також в ремонті тракторів, комбайнів та іншої с/г техніки, реалізація засобів захисту рослин, насіннєвого матеріалу. Продукцією ПрАТ «ЕКОПРОД» є зерно пшениці, ячменю, кукурудзи, насіння соняшника, ВРХ, а також переробка вищевказаної продукції.

Площа ріллі складає 17329,4  га.

Завдяки високій культурі землеробства щорічно збираються високі врожаї зернових та технічних культур. Використання передових технологій у тваринництві дозволяє збільшувати виробництво молока і м’яса, підвищувати його рентабельність.

Товариство має офіційний статус виробника насіння для деяких видів пшениці, ячменю, соняшника та гороху, включена до офіційного державного реєстру таких виробників.

Товариство займає провідні позиції у виробництві молока, є одним з найбільших виробників на  сході країни. Поголів’я  ВРХ  (велика рогата худоба) на 01.04.2021 – 3853 голів., в т.ч  1683 голів  корів.

Компанія розводить велику рогату худобу на 4 фермах (с. Миколаївка, с.Прохорівка, с. Красновка та смт. Володимирівка).

Площа тваринницьких комплексів Компанії достатня для розміщення до 5 тисяч  голів  ВРХ  без істотних  змін і інвестицій в існуючу інфраструктуру.

З 1999 року Компанія використовує сучасний зерновий елеватор. Обсяг зберігання зерна на цьому елеваторі дорівнює 32 тис. тонн. Елеватор має зручну транспортну інфраструктуру, яка дозволяє відвантажувати зерно як автомобільним, так і залізничним транспортом.

Створений  підприємством благодійний фонд «Агро-Турбота» спрямований на сільську місцевість. Піднесення престижу сіл, організація, розвиток і підтримка соціальних, благодійних, культурних проектів в сільській місцевості - ось які завдання стоять перед фондом.

Основними напрямками діяльності та співпраці фонду є освіта (школи-інтернати, дитячі будинки), сфера культури і мистецтва, різні проекти, що розвивають спорт і фізичну культуру, спеціальні соціальні програми і інфраструктурні проекти. Тільки за 2020 рік ПрАТ «ЕКОПРОД» витратив на благодійність близько 1 млн. грн.  

«Ми зацікавлені в розвитку району, створенні комфортного середовища для його мешканців. Адже велика частина з них – члени нашого трудового колективу, їх сім’ї» - наголосив Іван МЕЛЬНИК.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь