Збережімо наші ліси та екосистему від пожеж!

Дата: 04.05.2021 21:09
Кількість переглядів: 322

Шановні громадяни Волноваського району, на території нашої держави триває пожежонебезпечний період. За такої погоди збільшується вірогідність виникнення лісових пожеж.

За статистикою основним винуватцем лісових пожеж залишається людина, саме необережність громадян у поводженні із вогнем, безтурботне відношення до лісових багатств є основними причинами пожеж.

Лісові пожежі швидко поширюються, особливо у вітряні дні. Зупинити вогонь, що набрав сили, буває дуже непросто. На гасіння лісових пожеж витрачаються величезні сили та засоби.

Значна кількість великих і малих лісових доріг сприяє зростанню відвідання лісів населенням, з вини якого щорічно виникає найбільше пожеж в лісових масивах. Саме необережність людей – головна причина всіх тих нещасть, що приносять пожежі. Тому, у першу чергу треба боротися не тільки із самими пожежами, а з їхньою першопричиною – необережністю людей.

Лісову пожежу легко загасити тільки на початковій стадії розвитку. Але коли вогонь уже набрав силу і загораються дерева, загасити пожежу дуже складно.

Тому, шановні громадяни, будьте дуже обережними з вогнем у межах будь-якої природної території. Щоб ваша необережність не стала причиною лісової пожежі. Ніколи не підпалюйте суху траву на галявинах у лісі. Якщо побачите, як це роблять інші, зупиніть їх і поясніть, чим небезпечне спалювання трави. Ніколи не розводьте багаття в сухому лісі. Насамперед, переконайтесь, що вогнище розташовується на піску або глині. Перед тим як піти, залийте багаття водою. Після цього розгребіть золу і переконайтеся, що під нею не збереглося тліючих вуглин.

Якщо ж ви помітили пожежу, що починається, наприклад, невелике загоряння трави або тліючу лісову підстилку від покинутого багаття, намагайтеся загасити його самі. Іноді досить просто затоптати полум’я.

Якщо ж пожежа досить сильна, і ви не можете загасити її самотужки– якнайшвидше сповістіть тих, хто повинен цим займатися. Зателефонуйте до служби порятунку за телефоном «101» і повідомте про місце загоряння і як туди доїхати.

Звертаємось до всіх громадян із проханням проявити мудрість та розуміння до існуючих проблем протипожежного захисту лісових масивів, обмежити свої подорожі до лісу для відпочинку, суворо дотримуватися правил пожежної безпеки та поведінки під час перебування у лісі та екосистемах. Обговоріть це складне питання із своїми родичами, дітьми, а також знайомими.

Усім добре відома істина, пожежу легше попередити ніж ліквідувати. Наш спільний громадянський обов'язок - шанобливо ставитися до природи, перебуваючи в лісі дотримуватися Правил пожежної безпеки в лісах. Тільки спільними зусиллями ми зможемо зберегти ліси від вогню!

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь