Анатолій НЕМЧЕНКО ознайомився з діяльністю ДП «Ілліч – Агро Донбас» агрохолдингу  HarvEast

Дата: 06.05.2021 13:55
Кількість переглядів: 813

Фото без описуГолова Волноваської райдержадміністрації Анатолій НЕМЧЕНКО ознайомився з діяльністю ДП «Ілліч – Агро Донбас» агрохолдингу  HarvEast. Представники холдингу, агроном агроцеху 37, відділення Вільне, керуючий молочно – товарною фермою детально розповіли про особливості утримання великої рогатої худоби на фермі та показали хід проведення посівної кампанії на орендованих полях Волноваського району.

ДП «Ілліч – Агро Донбас» агрохолдингу HarvEast займається рослинництвом та молочним тваринництвом.

Одразу оглянули ферму, на якій працюють 40 місцевих жителів.

В період створення агрофірми поступово відновлювали тваринницькі приміщення для утримання корів, телят, склади для зберігання кормів, навіси для утримання худоби.

В корівниках та телятниках господарства утримується 400 дійних корів та 300 голів молодняка. Надій на фуражну корову за рік складає 6700 кг молока, на дійну корову - 7600 кг молока. Зібране молоко здають на переробку до компанії «Президент».

Ознайомлення з роботою сільгосппідприємства продовжили на полі, де проходила посівна кампанія.

Агрохолдингом обробляється 28 000 га землі Волноваського району.

Для розвитку тваринництва і рослинництва на орендованих підприємством землях Волноваського району вирощують пшеницю, горох, сочевицю  та соняшник.

Орендна плата за 2020 рік склала 682100 тис. грн. 

Податок на доходи з фізичних осіб (із заробітної плати) за 2020 рік склав 6724900 грн, ПДФО з орендної плати – 9716800 грн.  

На завершення робочої поїздки Анатолій НЕМЧЕНКО подякував представникам агрохолдингу  за роботу у сфері розвитку тваринництва та рослинництва та значну фінансову підтримку соціальних об’єктів Волноваського району.


ДОВІДКОВО:

У господарстві займаються молочним скотарством, тому велику увагу приділяють заготівлі кормів. Це один із ключових факторів, що впливає на надої молока та здоров’я худоби.

Звичайно ж, запорукою успіху агрохолдингу HarvEast є люди, які із знанням справи, завзято працюють  у господарстві. Внесок кожного тут цінується. Трудівники, які відповідально працюють, отримують гідну заробітну плату. Також, четвертий рік поспіль реалізується проект «здоров'я +». Це одна з ключових соціальних ініціатив агрохолдингу HarvEast в рамках програми соціального партнерства в населених пунктах Волноваського району.

В 2021 році заплановано прийоми уролога, гінеколога-онколога, мамолога та рентген-кабінету. За 2020 р в Волноваському районі кваліфіковану медичну допомогу отримали понад 1400 сімей пайовиків і мешканців району.

Традиційно, в літній період, пайовикам холдингу надається можливість безкоштовно відпочити на узбережжі Азовського моря. Одним з активів ДП ??«Ілліч - Агро Донбас» є база відпочинку «Південний» в смт Ялта. Від початку роботи бази відпочинку на її території оздоровилося понад тисячу пайовиків підприємства та членів їх сімей.

Не залишаються без уваги HarvEast  і соціальні об’єкти села Вільне.

Господарство надає спонсорську допомогу школі та дитячому садочку у вигляді молочної продукції власного виробництва. В оздоровчий період — допомагає із закупівлею продуктів для пришкільного табору. За останні три роки Вільненській ЗОШ І-ІІІ ступенів виділили кошти на придбання 6 сучасних вуличних тренажерів, оргтехніки, встановили освітлення в учбових кабінетах початкових класів.

Зараз для учнів 9-11 класів проводиться проект «Освітня платформа HarvEast +».

Це спільний проект агрохолдингу HarvEast, Приазовського державного технічного університету та  Маріупольського державного університету.

Його ціль - створення умов для розвитку індивідуальних здібностей учнів і впровадженні найсучасніших форм навчання для найбільш повно розкриття потенціалу старшокласників.

Досвідчені педагоги дають учням не тільки нові знання в області інформаційних технологій і англійської мови, а й розвивають потрібні в сучасному світі навички і допомагають майбутнім студентам відчути свої переваги.

Інфраструктура громади завжди в полі зору ДП "Ілліч-Агро Донбас". Це і надання техніки для розчищення снігу на сільських дорогах, вирівнювання шлаку, оновлення та ремонт зупинок в селах.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь