Служба у справах дітей Волноваської райдержадміністрації інформує

Дата: 13.05.2021 11:47
Кількість переглядів: 496

Фото без описуКожна дитина має право на виховання в сімї, отримувати любов, піклування, турботу родини. Виховувати дитину є великим мистецтвом, це безперервна робота серця, розуму і волі. Саме в сім’ї дитина пізнає любов, почуває себе щасливою, вчиться будувати власну сім’ю, адже батьки не тільки дають життя, а й відповідають за догляд та виховання, передають досвід поколінь, прищеплюють моральні цінності та духовність, задовольняють щоденні потреби. Саме батькам щоденно доводиться шукати шляхи підходу до дітей, вирішувати багато різноманітних питань.

Проте трапляються випадки, коли батьки не в змозі надати дітям цього.

І, нажаль, таких батьків вистачає, тому службі у справах дітей райдержадміністрації, ювенальній превенції Волноваського ВП щоденно доводиться стикатися з безвідповідальним батьківством, в результаті чого діти залишаються без догляду та можуть потрапити  в небезпечні ситуації.

       До служби у справах дітей райдержадміністрації звернулася адміністрація школи і повідомила про те, що мати однієї з учениць протягом чотирьох місяців зловживає алкогольними напоями, не виконує батьківські обов’язки. В ході проведення профілактичних заходів встановлено наступне: мати вихованням дитини займається сама (батько дитини записаний відповідно до частини першої статті 135 СКУ), має скрутне матеріальне становище, постійного доходу немає. Матері було запропоновано тимчасово влаштувати дитину до центру соціально-психологічної реабілітації дітей. За заявою матері дівчина була влаштована до Центру, де вона зможе перебувати   до 9 місяців.

      На комісії з питань захисту прав дитини буде розглянуто питання щодо постановки дитини на облік дітей, які проживають в сімях, що опинилися в складних життєвих обставинах.

       Профілактична робота з матір’ю буде продовжена, адже збереження біологічної сім’ї є головним. Діти повинні виховуватись в рідній сім’ї, адже саме в родинному колі дитина отримує любов, увагу, підтримку, що забезпечить їй повноцінний та всебічний розвиток. Нажаль, бувають такі матері, пріоритетом у яких є не рідна дитина, а пляшка горілки та аморальний спосіб життя. Будемо сподіватись, що результат роботи з мамою нашої дівчинки буде добрим і дитина повернеться в рідну сім’ю.

 

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь