Комісія з питань захисту прав дитини

Дата: 23.06.2021 10:38
Кількість переглядів: 280

Фото без опису22 червня 2021 року відбулося засідання комісії з питань захисту прав дитини райдержадміністрації, яку очолив заступник голови райдержадміністрації Юрій Бакаєв.

На комісії були розглянуті питання про повернення двох дітей на виховання в сім’ї матерів.

В першому випадку дитина перебувала під опікою бабусі, тому, що мати відбувала покарання в місцях позбавлення волі. Мати повернулася з місць позбавлення волі. Звернулася до органу опіки та піклування Волноваської райдержадміністрації із заявою про повернення на виховання в її сім’ю неповнолітньої доньки. Мати надала всі необхідні документи.

                В другому випадку згідно акту органу внутрішніх справ України та закладу охорони здоров’я про підкинуту чи знайдену дитину та її доставку від 16.06.2021 року  до дитячого відділення КНП «Волноваська центральна районна лікарня» була доставлена новонароджена дитина. Згодом з’ясувалося, що мати дитини,  не перебувала на обліку по вагітності та пологам, народила 14.06.2021 року вдома самотужки хлопчика.  Потім злякавшись своїх батьків та не знаючи, що далі робити з дитиною, як зареєструвати народження дитини, дівчина подзвонила на швидку допомогу та повідомила, що знайшла дитину, тому на дитину був складений акт. 16.06.2021 року з матір’ю дитини була проведена робота працівником служби у справах дітей райдержадміністрації, працівником Волноваського РВП, психологом мобільної бригади, та з’ясовано, що дівчина бажає залишити свого новонародженого сина в своїй родині, бажає займатися його утриманням, лікуванням, вихованням. 

                Матері була надана допомога в отримані медичного свідоцтва про народження дитини на дому, та подачі всіх необхідних документів для реєстрації  народження дитини до Волноваського районного відділу державної реєстрації актів цивільного стану Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Харків).

                22.06.2021 року матір’ю отримано свідоцтво про народження дитини та витяг згідно  частини 1 статті 135 СКУ про те, що вона народила дитину, як одинока матір.

За підсумками розгляду питань прийняті рішення повернути діток на виховання в сім’ї матерям.

Та вже ввечері 22.06.2021 року новонароджена дитина вже була вдома з матір’ю.



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь