Анатолій НЕМЧЕНКО ознайомився з роботою ТОВ «Маріупольска птахофабрика»

Дата: 29.06.2021 12:22
Кількість переглядів: 1479

Фото без описуВ рамках робочої поїздки до с. Степне Волноваського району голова Волноваської райдержадміністрації Анатолій НЕМЧЕНКО ознайомився з роботою ТОВ «Маріупольська птахофабрика».

«Маріупольська птахофабрика» — одне з бюджетоутворюючих підприємств Хлібодарівської громади Волноваського району.

Директор товариства Валерій САРБАШ розповів, що підприємство виробляє продукцію, яка задовольняє запити найвимогливіших клієнтів. Цього вдалося досягти завдяки використанню натуральних кормів в раціоні курей та ВРХ, сучасним технологіям і обладнанню.

На даний час на птахофабриці утримується 362000 курей, 1130 голів ВРХ, з них 415 дійних корів. Крім того у господарстві налічується 1100 голів овець.

В 2020 році підприємство отримало: 88,5 млн шт. яєць, 2550 т молока, 560 т м’яса, 3,6 т вовни.

Також, фабрика має власну пекарню, яка за 2020 рік виготовила 80 т хлібобулочних виробів.

Продукція власного виробництва реалізовується через торгові мережі Донецької, Дніпропетровської та Запорізької областей.

ТОВ «Маріупольська птахофабрика» орендує більше 5 тис. га землі для вирощування різних зернових і олійних культур, які йдуть в переробку на комбікормовому заводі, що дозволяє забезпечувати кормами птицю. Вирощування власного зерна дозволяє знизити ціну комбікорму і, відповідно, собівартість яйця. На підприємстві працюють фахівці агрономічної служби, експлуатується нова сільгосптехніка: трактори, вантажні автомобілі, комбайни, а також додаткове технологічне обладнання. З 2016 року виробництво кормів здійснюється на власному сучасному комбікормовому заводі.

Для успішної діяльності птахофабрики важливо все: сучасна технологічна база, необхідні засоби, забезпечення здоровою птицею, ВРХ і, звичайно ж, злагоджена команда кваліфікованих працівників.

На «Маріупольській птахофабриці» працює 266 осіб. На роботу і в зворотному напрямку працівників доставляє службовий автобус. Середня заробітна плата на птахофабриці становить понад 11 тис. грн.

Тільки за 2020 рік до державного бюджету сплачено 23 млн 740 тис. грн., а до місцевого бюджету – 10 млн 630 тис. грн. податків. За 5 місяців 2021 року: до державного бюджету – 7 млн 595 тис. грн.; до місцевого – 4 млн 500 тис. грн.

Соціальні ініціативи птахофабрики охоплюють широкий спектр різних активностей. Господарство регулярно надає власну продукцію для харчування учнів та вихованців дитячого садка  та школи. Також долучається до покращення освітнього простору, організації культурно-масових заходів та різного роду спортивних змагань.

Керівництво підприємства завжди відкрите для діалогу з громадськістю та прозоро провадить свою діяльність. Створення професійної  команди, впровадження ефективного виробництва і допомога тим, хто знаходиться поруч, — головні плани «Маріупольської птахофабрики» на найближче майбутнє.

 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь