ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ НА ВОДІ ДЛЯ ДІТЕЙ ТА БАТЬКІВ

Дата: 14.07.2021 16:46
Кількість переглядів: 1534

      Фото без опису  Літо — прекрасна пора, коли стовпчики термометрів показують понад 25 градусів. Вода в річках, озерах, водоймах і морі  поступово прогрівається і відкривається пляжний сезон. А це означає, що не буде зайвим ще раз обговорити всі правила поведінки на воді для дітей, адже саме вони найчастіше наражаються на небезпеку.

 

     Так 13 липня 2021 року спеціалістами служби у справах дітей Волноваської райдержадміністрації спільно з поліцейським офіцером громади були проведені інформаційні, роз’яснювальні заходи з працівниками ясла-садочка №30 «Червона шапочка» смт Володимирівка, а також з батьками та дітьми на водоймищах                               смт Володимирівка та готельного комплексу «Форест парк» щодо правил безпечної поведінки на водоймах, а також в місцях стихійного відпочинку населення на воді, задля запобігання та попередження нещасних випадків, щодо профілактики випадків необережного поводження з вибухонебезпечними предметами та бойовими припасами; травмування, зокрема пов’язаного з екстремальними розвагами, падіннями з висоти, випадінням дітей з багатоповерхівок, формуванню здорового способу життя та роз’яснення шкідливого впливу вживання наркотичних засобів, лікарських засобів, алкогольних напоїв та тютюнових виробів; дотримання правил дорожнього руху. 

 

                     НЕБЕЗПЕКА НА ВОДІ: ЯК УБЕРЕГТИ ДИТИНУ

 

         Якщо ви хочете, щоб ваш відпочинок біля водойм, озер і на морі приносив тільки користь і позитивні емоції, необхідно знати правила поведінки на воді для дітей влітку і обов’язково провести з ними профілактичну бесіду. Слід розповісти їм, до яких наслідків можуть привести нехтування порадами дорослих і власна неуважність.

         У першу чергу дітей слід попередити, що:

  • Купатися у водоймах закритого типу, де немає облаштованих пляжів і рятувальників, заборонено;
  • Наближатися близько до води і заходити в неї можна тільки під наглядом дорослих;
  • У тих місцях, де поблизу знаходиться вивіска про заборону купання, купатися не варто, так як це може призвести до сумних наслідків;
  • Запливати за буйки, навіть якщо дорослі знаходяться поблизу, не потрібно;
  • Слід бути акуратним у воді і не плавати на глибині, понад росту дитини;
  • У малознайомих місцях пірнати також строго-настрого забороняється, так як це може призвести до травм.

         Правила поведінки на воді для дітей створені не просто так і про це повинні знати кожна дитина і її батьки. Дотримання цих правил — це запорука здорового і безпечного відпочинку. Безпека на воді для дітей повинна в першу чергу створюватися саме батьками, так як тільки вони несуть повну відповідальність за здоров’я і життя їхньої дитини.



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь