Вакцинація проти COVID-19

Дата: 05.08.2021 15:48
Кількість переглядів: 430

Фото без описуМіністерство охорони здоров’я офіційно відкрило 5-й етап вакцинації від COVID-19. Це означає, що кожен українець, незважаючи на належність до групи професійного або медичного ризику, може захистити себе від цієї хвороби. 

Кожен може обрати найближчий пункт щеплення чи центр масової вакцинації, щоб щепитись. Повний перелік з адресами та телефонами можна знайти на сайті vaccination.covid19.gov.ua. Також працюють мобільні бригади, які вакцинують організовані колективи людей (від 50-ти осіб), професійні групи та маломобільних громадян.

Якщо контакти не відповідають чи вам відмовляють у щепленні, необхідно повідомити за номером контакт-центру 0 800 60 20 19. А також звертайтесь до Департаменту охорони здоров’я ОДА (https://moz.gov.ua/regionalni-upravlinnja), адже алгоритм МОЗ передбачає розвезення вакцини до всіх визначених пунктів щеплення від COVID-19.

       Записатись на вакцинацію 

    • до центру масової вакцинації можна онлайн через медичну інформаційну систему (МІС) або за телефоном центру (по Волноваському району центр масової вакцинації знаходиться за адресою: м.Волноваха, вул..Центральна, буд.100, час роботи – четвер, субота з 9 до 14 години, телефон 0955254363)
    • до пунктів щеплення (знаходяться у амбулаторіях с.Новотроїцьке, с.Донське, с.Володимирівка, м.Волноваха №5, №25, с.Микільське, с.Валер`янівка, с.Іванівка, с.Рибінське, с.Златоустівка, с.Ольгинка, с.Свободне, с.Бугас, с.Новоолексіївка, с.Андріївка, с.Мирне, с.Гранітне, с.Старогнатівка, с.Чермалик, с.Хлібодарівка,   за номером реєстратури закладу охорони здоров'я, на базі якого створений пункт.
    • організовані колективи (від 50-ти осіб) можуть записатись за номером контакт-центру 0 800 60 20 19. Після опрацювання заявки їм повідомлять, коли приїде мобільна бригада.
    • якщо ви працівник охорони здоров’я, освіти, соціальної сфери, військовий, працівник державних органів влади, зверніться до вашого роботодавця, щоб він сконтактував із регіональним координатором і записав вас на вакцинацію, або оберіть найближчий пункт чи центр масової вакцинації.
    • якщо ви не можете самостійно пересуватися, ви можете залишити заявку на виїзд мобільної бригади з вакцинації додому за телефоном контакт-центру 0 800 60 20 19 або зателефонуйте до свого сімейного лікаря.
  • Запис у чергу на вакцинацію через сайт чи мобільний додаток “Дія” перестає працювати, адже доступ до вакцинації відкритий для всіх. Якщо ви ще не вакцинувались, оберіть найближчий пункт щеплень чи центр масової вакцинації та захистіть себе. 
  • У межах 1-4 етапів вакцинувались 323 249 осіб з листа очікування в “Дії”. Сукупно до 18 липня саме через “Дію” записались 658 876 осіб. Частина людей, отримавши запрошення на щеплення, відмовилися через особисті причини.
  • Для нас залишаються пріоритетом такі групи, як медики, освітяни, соціальні працівники, військові, люди літнього віку та люди із супутніми захворюваннями. Бо саме ці групи в зоні найвищого ризику та найбільш вразливі до COVID-19. Їм надається пріоритет у вакцинації.
  • В Україні наразі доступні 4 вакцини: AstraZeneca, CoronaVac від Sinovac, Comirnaty від Pfizer та Moderna. Кожна з цих вакцин ефективно запобігає тяжкому перебігу хвороби й рятує життя. Але вони працюють лише тоді, коли потрапляють до вашого організму. Наприклад, відповідно до попередньої публікації досліджень від управління охорони здоров’я Великої Британії, деякі вакцини мають ефективність понад 90%  у запобіганні госпіталізації для штаму “Дельта”. 
  • У пунктах щеплення Волноваського району є внаявності вакцина CoronaVac від Sinovac, 09.08.2021 р. очікуємо на вакцину Comirnaty від Pfizer.
  • Враховуючи наявні наукові дослідження та рекомендації ВООЗ, Міністерство охорони здоров’я дозволило в окремих випадках щепити дітей віком 12+ вакциною Comirnaty від Pfizer-BioNTech. Дитину можна щепити, якщо вона має високий ризик важкого перебігу COVID-19 через супутні хвороби, переїжджає жити або виїжджає на навчання в країну, де для перетину кордону необхідне міжнародне свідоцтво про вакцинацію, є учасником міжнародних заходів за кордоном або отримала першу дозу Comirnaty/Pfizer за кордоном.

 

 

За інформацією Волноваської районної філії ДУ «Донецький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України»


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь