Благополуччя дітей понад усе!

Дата: 27.08.2021 12:05
Кількість переглядів: 331

27 серпня 2021 року працівниками служби у справах дітей Волноваської райдержадміністрації спільно з поліцейським офіцером громади Волноваського РВП був здійснений рейд «Сім’я» в смт Володимирівка, в ході якого була відвідана сім’я, дитина з якої перебуває на обліку в службі у справах дітей райдержадміністрації, як така, що зазнала психологічного насильства.

 

І як не парадоксально - насильство від своєї рідної матері, з якою вони проживають вдвох. І здавалося, що двом найріднішим людям можна ділити? Але через непорозуміння, через те, що мати іноді вживає алкоголь, а доньці це ясна річ не подобається - виникають сварки. Через образу одна на одну та претензій виникають ситуації, які приходиться врегульовувати усім: і Службі, і поліції, і школі, і селищній раді. Для налагодження стосунків та реабілітації дитини було вирішено дівчину відправити на оздоровлення до санаторно-оздоровчого центру соціальної реабілітації дітей «Смарагдове місто» м. Святогірськ, де вона перебувала 2 зміни. Після того, як дівчина повернулась додому з відпочинку, ідилія тривала не довго. Знову сварки та образи, знову дитина не живе вдома… Матері було запропоновано влаштувати доньку до КУ «Центр соціально-психологічної реабілітації дітей Великоновосілківської селищної ради», де вона зможе жити та навчатись протягом 9 місяців, але мати відмовилась, сподіваючись, що все налагодиться. Після проведених бесід з матір’ю і донькою, яка кілька днів перебувала у сторонніх людей, дівчина була доставлена додому. Мати з донькою помирились і пообіцяли зробити все, щоб в їх сім’ї панувала повага, любов та розуміння. Дуже хочеться, щоб все так і було.

                Прикро, але буває і так, що дитина втрачає своїх батьків завчасно. Один з таких випадків трапився нещодавно. Мати, яка виховувала сина сама, загинула. Дитина набула статусу дитини - сироти. Щоб не потрапити до державного закладу, службою у справах дітей райдержадміністрації ведеться робота щодо влаштування хлопчика в родину рідної тітки, яка виявила бажання бути його опікуном. В ході рейду вивчалися умови проживання  майбутнього опікуна, якому в тому числі були надані роз’яснення щодо оформлення опіки та рекомендації.

                Крім того, з метою контролю та вивчення умов проживання, виховання, утримання була відвідана сім’я, в якій перебуває під піклуванням неповнолітня дівчина, яка є і внутрішньо-переміщеною особою. Дівчина забезпечена всім необхідним, створені належні умови для проживання. Працівниками служби у справах дітей райдержадміністрації були надані роз’яснення щодо пільг, на які має право дитина після закінчення школи.

 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь