Вакцинація рятує життя!

Дата: 03.11.2021 16:45
Кількість переглядів: 613

Фото без опису Сьогодні голова Волноваської райдержадміністрації Анатолій НЕМЧЕНКО провів робочу нараду з керівниками громад Волноваського району, на якій було розглянуто низку важливих питань життєдіяльності району серед яких:
стан проведення вакцинації населення від коронавірусної інфекції;
робота моніторингової мобільної групи з контролю за дотриманням обмежувальних протиепідемічних заходів, визначених постановою КМУ від 09.12.2020 № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» тощо.

     Формування колективного імунітету від COVID-19 це єдине, що може зупинити хворобу та не забирати життя мешканців району. Найпростіший шлях - вакцинація, яка дозволяє не захворіти на COVID-19 чи принаймні перенести хворобу в легшій формі без серйозних наслідків.
     Станом на сьогодні в районі з важким та середньої важкості перебігом коронавірусної хвороби госпіталізовано 210 осіб, лише 5% з них вакциновані. Статистика переконливо свідчить, що вакцинація працює та рятує життя.
     Заповнюваність ліжок хворими на COVID-19 складає 97% у Волноваській центральній районній лікарні та 95% у Великоновосілківській ЦРЛ.
     Найнижчий показник вакцинації населення в районі у Старомлинівській та Комарській сільських радах.

     За підсумками наради прийнято рішення вдосконалити роботу моніторингової мобільної групи з контролю за дотриманням обмежувальних протиепідемічних заходів, залучати до мобільної групи представників РДА та ОМС. Керівникам ВЦА та головам рад рекомендовано посилити роз’яснювальну та агітаційну роботу серед населення у напрямку подовження вакцинації та неухильного дотримання протиепідемічних заходів.
     Анатолій НЕМЧЕНКО зауважив, що покращення епідеміологічного благополуччя у районі, збереження здоров'я та життя населення, на даний час, є основними і пріоритетними напрямками роботи. Активність і взаємодія влади, медичних працівників, представників поліції та ЗМІ дозволяє боротися з дезінформацією про щеплення та підвищити рівень вакцинації.
     Разом з тим, голова району зауважив, що у разі загострення ситуації з коронавірусною хворобою, буде змушений запроваджувати більш жорсткі карантинні заходи.



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь