Масова вакцинація допоможе уникнути критичних ситуацій та збереже життя людей

Дата: 16.11.2021 13:44
Кількість переглядів: 498

15 листопада 2021 року у Волноваській райдержадміністрації відбулось засідання районного оперативного штабу з питань ліквідації надзвичайної ситуації із запобігання занесенню та поширенню коронавірусної хвороби за участі лікарів первинної та вторинної медичної допомоги, голів громад та представників силових структур району.

На засіданні штабу розглянуто питання: про епідемічну ситуацію із захворюваності та стан вакцинації населення, дотримання обмежувальних протиепідемічних заходів  з метою запобігання поширення хвороби COVID-19 та про організацію дистанційного навчання в закладах освіти Волноваського району.

Ситуація із поширенням  коронавірусу продовжує залишатися критичною, особливо на території Старомлинівської та Комарської сільських рад.

Тільки за минулий тиждень зареєстровано 45 летальних випадків, спричинених COVID-19. Кількість хворих зростає, наразі у стаціонарі для ковідних хворих Великоновосілківської центральної районної лікарні перебуває 65 мешканців району, у Волноваській ЦРЛ 105 хворих.

Щоб уповільнити ріст захворюваності на COVID-19, керівництво громад мають посилювати протиепідемічні заходи та нарощувати темпи вакцинації. 

«Кількість госпіталізацій, важких випадків та показник смертності від вірусу — дуже висока. Масова вакцинація у всьому світі покликана допомогти уникнути критичних ситуацій та зберегти життя людей. Звертаюся до голів Старомлинівської та Комарської громад  — саме на території ваших ОТГ показник захворюваності найвищий у районі, а показник вакцинації - найнижчий, і саме на вас, як керівників громад, державою покладено повноваження у сфері охорони життя та здоров’я людей і ви несете персональну відповідальність за ситуацію, що склалася із захворюваністю на COVID-19 на території ваших громад. Ви маєте подбати про прискорення темпів вакцинації для того, щоб весь Волноваський район мав можливість знизити випадки захворюваності, вийти з «червоної зони» карантинних обмежень та повернутися до нормального життя»,  —наголосив Анатолій НЕМЧЕНКО.

У Волноваському районі працює 31 пункт вакцинації від COVID-19. Для проведення щеплень всі види вакцин наявні в достатній кількості. Наразі провакциновано 39 % мешканців. Найвищий відсоток вакцинованих у Волноваській громаді – 50,5%, найнижчі показники вакцинації в Старомлинівській (24,3%) та Комарській (22%) сільських радах.

Голова Волноваської райдержадміністрації Анатолій НЕМЧЕНКО наголосив на необхідності проведення роз’яснювальної роботи серед населення, безумовному виконанні карантинних обмежень мешканцями громад, активізації роботи поліції щодо перевірок закладів громадського харчування, промислових магазинів та інших місць масового скупчення людей на наявність COVID – сертифікатів та дотримання карантинних обмежень.

Також, Анатолій НЕМЧЕНКО рекомендував головам громад перевірити заклади освіти щодо якісної організації та проведення дистанційного навчання на належному рівні.  Незалежно від форми проведення навчання, діти мають отримувати якісні знання.



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь