Волноваський кукурудзяний завод впроваджує виробництво грибів, перейнявши досвід європейських країн

Дата: 03.12.2021 10:56
Кількість переглядів: 2339

Фото без описуВолноваська райдержадміністрація продовжує розповідати про підприємства району, які власним досвідом доводять успішність розвитку малого та середнього підприємництва на України. Сьогодні – про підприємство з виробництва якісних шампіньйонів, яке запровадив Артем КОВАЛЕНКО, директор товариства «Волноваський кукурудзяний завод», у м. Волноваха.

Артем Павлович розповів про стажування в Голландії та рішення запровадити таке виробництво у рідному місті: - «Обладнання та посівні матеріали для вирощування шампіньйонів вирішив закупити у голландців. Облаштували приміщення  сучасним обладнанням, та за допомогою спеціальної комп’ютерної програми налаштували підтримання необхідних мікрокліматичних умов у камерах вирощування. Поступово збільшуємо обсяги виробництва».  

На підприємстві працює 145 людей. Середня заробітна плата складає 10000 грн. Річний обсяг виробництва шампіньйону становить 1300 тон. Підприємство реалізує гриби до торгівельних мереж Донецької області (АТБ, Сільпо, Метро, Щирий Кум).

Головна перевага грибного виробництва — це можливість збирати врожай круглий рік без перерв. До того ж, гриби — популярний і корисний продукт, споживання якого щорічно зростає.

Нагадаємо, в цьому році Артему КОВАЛЕНКО - директору товариства «Волноваський кукурудзяний завод»  присвоєно почесне звання «Заслужений працівник сільського господарства України».

 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь