Донеччина переходить до «жовтої зони» карантину

Дата: 06.12.2021 16:52
Кількість переглядів: 977

Фото без опису«Жовтий» рівень епідемічної небезпеки почне діяти на території Донецької області з 00:00 годин 7 грудня. Таке рішення було ухвалено на засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС) сьогодні, 6 грудня.

В онлайновому режимі участь у засіданні взяли заступники голови Донецької ОДА Вадим Філашкін та Денис Клюшников, представники структурних підрозділів облдержадміністрації, Нацполіції та ДСНС.

Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов заявив, що з 00:00 годин 7 грудня «жовтий» рівень епідемічної небезпеки буде діяти на території Донецької, Дніпропетровської, Львівської, Луганської, Івано-Франківської, Одеської, Рівненської, Херсонської областей та м. Київ.

«Протягом 16 листопада – 5 грудня у вказаних областях та м. Київ показник завантаженості ліжок у закладах охорони здоров’я зменшився на 26%. Всі області досягли показників, які передбачають зміну рівня епідемічної небезпеки з «червоного» на «жовтий», - повідомив головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін.

Також нагадаємо, що з 6 грудня в Україні почали діяти нові правила карантину, які Уряд ухвалив минулого тижня. Торкнуться вони у першу чергу невакцинованих українців. Тепер відвідувати громадські заклади на жовтому рівні епіднебезпеки зможуть лише ті, хто отримав принаймні одну дозу щеплення проти COVID-19 та має відповідний документ – «жовтий» COVID-сертифікат чи довідку 063/о.

Для обслуговування відвідувачів та клієнтів працівникам ресторанів, готелів та спортзалів доведеться мати принаймні одне щеплення проти COVID-19. Водночас для відвідування громадських закладів можна буде використовувати і негативний тест, який чинний 72 години, або альтернативний документ — COVID-сертифікат про одужання.

Таким чином, на жовтому рівні епіднебезпеки громадські заклади не зможуть обслуговувати клієнтів, а також допускати до роботи тих, хто не має одного з перелічених документів.

Джерело https://dn.gov.ua/news/donechchina-perehodit-do-zhovtoyi-zoni-karantinu


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь