Результат адмінпослуг відтепер можна отримувати поштою: Мінцифри

Дата: 31.01.2022 13:43
Кількість переглядів: 1184

Мінцифри повідомило, що розширено кількість адмінпослуг, результати яких можна отримати Укрпоштою. Відповідні зміни до Правил надання послуг поштового зв'язку та Примірного регламенту ЦНАП Уряд ухвалив на засіданні 26 січня.

Зазначається, що громадяни зможуть отримати поштою, зокрема:

  • дозвільні документи;
  • витяги з державних реєстрів;
  • результати пенсійних послуг;
  • взяття на облік ВПО тощо. 

"У законодавстві був відсутній єдиний для всіх порядок доставки результатів адмінпослуг. Відтепер, завдяки прийнятому Урядом положенню, не потрібно ходити до ЦНАП двічі - за оформленням заявки на послугу та отриманням результату. Громадяни зможуть отримати необхідні документи вдома", - зазначила заступник Міністра цифрової трансформації Людмила Рабчинська. 

Українці зможуть замовити результати адмінпослуг додому чи на поштове відділення. Юридичним особам листи надсилатимуть в абонентські поштові скриньки, канцелярії або вручатимуть представникові.

Рада збільшила мінімальний розмір аліментів, що стягуються на дитину з інших членів сім'ї та родичів

Сьогодні, 26 січня, Верховна Рада ухвалила Закон "Про внесення змін до Сімейного кодексу України (щодо збільшення мінімального розміру аліментів, що стягуються на дитину з інших членів сім'ї та родичів)" (законопроект № 3881).

Встановлено, що якщо місце проживання чи перебування батьків невідоме, або вони ухиляються від сплати аліментів, або не мають можливості утримувати дитину, дитині призначається тимчасова державна допомога з урахуванням матеріального стану сім'ї, у якій виховується дитина, але не менше 50 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку. Виплата тимчасової державної допомоги здійснюється за рахунок коштів Державного бюджету України.

Якщо позов пред'явлений не до всіх зобов'язаних осіб, а лише до деяких з них, розмір аліментів визначається з урахуванням обов'язку всіх зобов'язаних осіб надавати утримання. При цьому сукупний розмір аліментів, що підлягає стягненню на одну дитину, має бути необхідним та достатнім для забезпечення гармонійного розвитку дитини і не може бути менше 50 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

Мінімальний рекомендований сукупний розмір аліментів, що підлягає стягненню з інших членів сім'ї та родичів на одну дитину, становить розмір прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку і може бути присуджений судом у разі достатності заробітку (доходу) платника аліментів.

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування, крім пункту 1 розділу І цього Закону, який набирає чинності з 1 січня 2022 року.

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь