До уваги отримувачів житлової субсидії!

Дата: 03.02.2022 15:04
Кількість переглядів: 2304

Фото без описуУправління соціального захисту населення Волноваської райдержадміністрації нагадує, що житлова субсидія на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива і на оплату житлово-комунальних послуг призначається на календарний рік за особистим зверненням громадян (постанова КМУ від 21 жовтня 1995 року № 848 «Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива» (зі змінами)

Отже, громадянам, які проживають в житлових приміщеннях (будинках) і не можуть самотужки оплатити витрати на придбання твердого побутового палива та оплату житлово-комунальних послуг, та бажають скористатися безповоротною адресною допомогою у вигляді житлової субсидії, потрібно надати заяву та інші необхідні для призначення житлової субсидії документи зручним способом: до уповноважених посадових осіб центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП), виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідної територіальної громади; в електронній формі через Єдиний державний веб-портал електронних послуг «Дія»; поштою.

 

До відома громадян, які користуються житловою субсидією, в тому числі на оплату послуг централізованого теплопостачання.

Постановою Кабінету Міністрів України від 16 грудня 2020 року № 1282 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України», яка набула чинності 24 грудня 2020 року і застосовується з 1 листопада 2020 року, внесено зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 06 серпня 2014 року «Про встановлення державних соціальних стандартів у сфері житлово-комунального обслуговування» (далі – Постанова № 409) щодо призначення житлової субсидії громадянам, які користуються послугами з постачання теплової енергії, житлові будинки яких не обладнані вузлами комерційного обліку та/або розподільного обліку.

Підпунктом 1 пункту 3 Постанови № 409 соціальний норматив для послуги з постачання теплової енергії (для потреб централізованого або автономного опалення) та індивідуального опалення у разі використання теплової енергії для централізованого або автономного опалення складає 0,0383 Гкал на 1 кв. метр опалюваної площі на місяць в опалювальний період. Залежно від особливостей регіонів та типу будівель соціальні нормативи користування комунальними послугами, встановлені підпунктом 1 цього пункту, визначаються з урахуванням відповідних коригуючих коефіцієнтів. Для Донецької області коригуючі коефіцієнти для розрахунку розміру витрат теплової енергії для централізованого або автономного опалення становлять: для 1-4-поверхових будівель - 0,656; для будівель на  5 і більше поверхів - 0,442.

Отже, управлінням здійснюється нарахування житлових субсидій виключно в межах соціальних нормативів, які встановлені Постановою № 409!

Додатково звертаємо увагу, що згідно пунктом 4 постанови кабінету Міністрів України від 25 березня 2020 року № 247 «Про особливості надання житлових субсидій» (зі змінами) встановлено, що на період карантину для регіонів із встановленим "червоним" рівнем епідемічної небезпеки розрахунок житлових субсидій здійснюється з урахуванням збільшених на 50 відсотків соціальних нормативів, у межах яких надається субсидія на оплату житлово-комунальних послуг, що встановлені підпунктами 2-6 пункту 3 Постанови № 409, незалежно від кількості днів дії карантину зазначеного рівня епідемічної небезпеки на місяць.

Рішеннями Державної комісії з питань ТЕБ та НС на території Донецької області було встановлено «червоний» рівень епідемічної небезпеки поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2,  з 00 год. 00 хв. 18 жовтня 2021 року до 00 год.  00 хв. 7 грудня 2021 року. Тобто, призначення житлових субсидій здійснювалось з урахування збільшених на 50% соціальних нормативів.

З січня 2022 року управлінням здійснено перерахунок розміру раніше призначеної житлової субсидії без урахування збільшених на 50 відсотків соціальних нормативів. Тому громадяни отримають житлову субсидію за січень 2022 року у зменшеному розмірі.

Більш детальну інформацію можна отримати в розділі «Новини» на веб-сайті Центру інтегрованих послуг Волноваського району за посиланням: https://volnovakha.social.dn.ua/ua/unrpp-news-list.

 


Коментарі:

Крук Ярослав Андреевич
2022-02-04 15:40:43

Как выразился в своё время вождь всех времён и народов: с каждым днем, товарищи, жизнь становится интересней и веселее..

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь