Пільговий проїзд громадян та автоперевезення на території району

Дата: 08.02.2022 15:50
Кількість переглядів: 1917

Фото без описуНаприкінці січня 2022 року до райдержадміністрації від мешканців Волноваського району почали надходити численні звернення, щодо незадовільного автобусного сполучення між населеними пунктами.

В ході наради з автоперевізниками було з’ясовано, що призупинення автобусного сполучення відбулося на деяких маршрутах, які на сьогоднішній час є найбільш збитковими, а підприємства-автоперевізники знаходяться в дуже скрутному фінансовому становищі. Це сталося через значне зниження пасажиропотоку, зростання цін на паливно-мастильні матеріали, підвищення рівня мінімальної заробітної плати, невирішеність питання стосовно компенсації за пільгове перевезення громадян.

31 січня 2022 року голова Волноваської райдержадміністрації Анатолій НЕМЧЕНКО провів робочу нараду з вищезазначеного питання, на яку були запрошені керівники військово-цивільних адміністрацій, голови селищних та сільських рад, представники автоперевізників.

Основні питання, розглянуті на нараді, це компенсація автоперевізникам пільгового проїзду громадян та можливість підняття рентабельності автоперевезень на збиткових маршрутах, шляхом оптимізації схеми та розкладів руху між населеними пунктами району.

Протягом останніх років, компенсація за пільгове перевезення відбувалась за рахунок коштів районного бюджету. Так у 2020 році автоперевізникам було компенсовано 4,9 млн грн., у 2021 – 6,8 млн. грн. Орієнтована сума компенсації на 2022 рік складає близько 9 млн грн.

У зв’язку з тим, що районні бюджети з 01.01.2021 року згідно бюджетного та податкового кодексу не мають власних надходжень, а райдержадміністрації втратили повноваження щодо організації пасажирських перевезень, виникла необхідність залучення до оплати пільгового перевезення органів місцевого самоврядування – громади.  

За результатами наради спільно з керівниками військово-цивільних адміністрацій, головам територіальних громад та автоперевізниками, які забезпечують перевезення пасажирів на приміських внутрішньорайонних автобусних маршрутах загального користування Волноваського району, було рекомендовано  керівникам громад розглянути можливість та визначитись з алгоритмом проведення компенсаційних виплат автоперевізникам за пільговий проїзд окремих категорій  громадян; переглянути маршрути, які на даний час призупинені,  на доцільність відновлення, та надати до райдержадміністрації пропозиції щодо вирішення даного питання з відповідними розрахунками та обґрунтуванням, а також передбачити кошти в бюджетах громад на компенсаційні виплати.

07 лютого 2022 року на нараді вдруге були розглянуті питання щодо компенсаційних виплат автоперевізникам за пільговий проїзд окремих категорій громадян та відновлення закритих (нерентабельних) маршрутів. Кожна громада доповіла, що протягом тижня пропрацювала питання з автоперевізниками та визначилась з компенсацією пільг та схемою маршрутів. Ведеться робота з укладання договорів на компенсацію пільг. Автобусні маршрути будуть відновлення у найкоротший термін.

Райдержадміністрація продовжує контролювати питання відновлення автоперевезень.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь