До відома суб'єктів аграрного сектора економіки!

Дата: 16.06.2022 21:43
Кількість переглядів: 270

У зв’язку з військовою агресією російської федерації, аграрний ринок зазнає значної шкоди. Так, окрім спроб агресора заблокувати експорт сільськогосподарської продукції з України чи впливати на світові ринки продовольства, збройні підрозділи російської федерації руйнують аграрну інфраструктуру, пошкоджують та викрадають сільськогосподарську техніку та обладнання, викрадають зерно, вбивають працівників сільськогосподарських підприємств та завдають численних втрат та збитків аграрному сектору економіки України.

 

Враховуючи поточну ситуацію та завдану шкоду, Українська зернова асоціація за підтримки продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО) (Food and Agriculture Organization) та Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) проводить обґрунтоване опитування щодо втрат сільськогосподарських підприємств від війни.

 

Мова йде про втрати від руйнування об’єктів нерухомості та виробничих приміщень, втрати засобів виробництва, продукції, недоотриманий прибуток, втрату робочих місць, інше. Зокрема, опитувальник поділений на кілька напрямів: елеваторні потужності, портові потужності, засоби виробництва, продукція, недоотриманий прибуток, людські ресурси, посівні та земельні ресурси тощо.

 

Україні вкрай важливо провести оцінку таких втрат, особливо в аграрній сфері, щоб разом з партнерами розробити відповідні дієві програми допомоги аграріям та створити механізм компенсації втрат. Україна повинна залишатися світовим лідером виробництва та експорту зерна, а вітчизняні аграрії повинні мати можливість успішно вести бізнес. Адже йдеться не тільки про поточні втрати та їх компенсацію, але й перспективу відновлення аграрного виробництва та продовольчої безпеки як України, так і світу.

 

Аграрії, які зазнали втрат від війни, мають можливість заповнити опитувальник та надати інформацію щодо збитків чи втрат, внаслідок військової агресії російської федерації проти України на сайті за наступним посиланням: https://forms.gle/noqMfjswghNcGWZNA.

 

Відповідні результати опитування будуть в подальшому використанні для відшкодування втрат.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь