Шановні мешканці Волноваського району! Шановні виборці!

Дата: 07.08.2022 09:31
Кількість переглядів: 675

24 лютого 2022 року триває масштабне військове вторгнення російської федерації в Україну. Це вторгнення стало продовженням російської агресії проти України, що розпочалася у березні 2014 року з протиправної анексії Автономної Республіки Крим, міста Севастополя та подальшої окупації частини східних територій України.

Загальновідомо, що у ході масштабної збройної агресії на території України російська федерація регулярно вдається до дій, які по суті неможливо розцінити інакше, як терор проти цивільного населення.

При цьому, насильницьки окуповуючи території України, російська федерація також не приховує своїх намірів змінити їх правовий статус, стверджуючи, що врахує думку місцевого населення шляхом проведення так званих референдумів, які насправді не мають нічого спільного з цією формою безпосередньої демократії. Водночас з упевненістю можна заявити, що демократичний світ ніколи не визнає результатів жодного псевдореферендуму, організованого у будь-якій формі державою-окупантом на території іншої незалежної держави.

У засобах масової інформації періодично з’являються повідомлення про активізацію на тимчасово зайнятих російськими окупантами територіях України заходів, спрямованих на організацію підготовки та проведення псевдореферендумів з метою легітимізації контролю над відповідними регіонами, порушення територіальної цілісності держави України та можливої зміни правового статусу цих територій. 

Зважаючи на заяви окремих представників окупаційної адміністрації російської федерації про підготовку та проведення так званих референдумів на тимчасово окупованих територіях України, Центральна виборча комісія як постійно діючий колегіальний державний орган, наділений повноваженнями щодо організації підготовки і проведення всеукраїнського і місцевих референдумів, наголошує на протиправності проведення таких псевдореферендумів, нікчемності їх результатів, а також на кримінальній відповідальності за участь в їх організації та проведенні.

За змістом статей 1, 2, частини першої статті 17 Конституції України Україна є суверенною і незалежною, демократичною, соціальною, правовою державою; суверенітет України поширюється на всю її територію; складовою державного суверенітету є цілісність і недоторканність території України в межах існуючих кордонів; захист суверенітету і територіальної цілісності України є найважливішою функцією держави, справою всього Українського народу.

Ураховуючи, що єдиним органом законодавчої влади в Україні згідно зі статтею 75 Конституції України є Верховна Рада України, за відсутності ухваленого нею відповідного закону всі дії, спрямовані на імітацію заходів з підготовки та проведення "місцевих референдумів" на окремих територіях/у населених пунктах України, містять ознаки зазіхання на конституційний лад України, її територіальну цілісність та захоплення державної влади.

У зв’язку з цим Центральна виборча комісія затвердила Заяву Центральної виборчої комісії у зв’язку з організацією окупаційною адміністрацією російської федерації на території суверенної незалежної України псевдореферендумів та звернулася до Міністерства закордонних справ України з проханням довести текст Заяви до відома іноземних держав та міжнародних організацій.

Тож закликаємо всіх громадян України – виборців, які проживають у територіальних громадах тимчасово окупованих територій України, не брати участі в незаконних референдумах (псевдореферендумах) у разі організації їх окупаційною адміністрацією російської федерації чи за її сприяння, тим самим продемонструвати солідарність і єдність Українського народу.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь