До уваги отримувачів житлової субсидії та пільг на оплату житлово-комунальних послуг!

Дата: 27.09.2022 12:25
Кількість переглядів: 226

Фото без описуУрядом внесені зміни до постанов Кабінету Міністрів України щодо надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу.

Внесеними змінами передбачено передачу структурними підрозділами з питань соціального захисту населення органам Пенсійного фонду України функцій призначення житлових субсидій та пільг, які здійснюватимуться:

до 30 листопада 2022 р. включно — структурними підрозділами з питань соціального захисту населення;

починаючи з 1 грудня 2022 р. — органами Пенсійного фонду України.

 

Заяви про призначення та надання житлової субсидії та пільг за новими формами (далі – заява) з необхідними документами та/або відомостями приймаються від громадян:

структурними підрозділами з питань соціального захисту населення — до 30 листопада 2022 р. включно в електронній формі (через офіційний веб-сайт Мінсоцполітики, інтегровані з ним інформаційні системи органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування або Єдиний державний вебпортал електронних послуг (далі — Портал Дія);

органами Пенсійного фонду України починаючи з 1 грудня
2022 р., у тому числі у разі надіслання їх поштою або в електронній формі (через веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України,  мобільний додаток Пенсійного фонду України, засобами Порталу Дія).

Зазначені документи подаються структурному підрозділу з питань соціального захисту населення, посадовим особам виконавчого органу, центру надання адміністративних послуг за зареєстрованим/ задекларованим місцем проживання (орендарі, внутрішньо переміщені особи — за фактичним місцем проживання), органу Пенсійного фонду України — незалежно від місця проживання

 

Пільги на оплату житлово-комунальних послуг надаються у грошовій безготівковій або готівковій формі до грудня 2022 р. включно!

Із січня 2023 р. пільги на оплату житлово-комунальних послуг надаються виключно у грошовій готівковій формі органами Пенсійного фонду України.

 

Норму про збільшення на 50 відсотків соціальних нормативів, у межах яких надається житлова субсидія на період карантину для регіонів із встановленим "червоним" рівнем епідемічної небезпеки, відмінено!

 

У зв’язку з запровадженням воєнного стану в Україні та проведенням активних бойових дій на території Волноваського району застосовується спеціальний механізм виплати субсидій, пільг та грошових допомог відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 07.03.2022 № 215 «Про особливості нарахування та виплати грошових допомог, пільг та житлових субсидій на період дії воєнного стану». 

Отож, нарахування та виплата житлових субсидій і пільг на оплату житлово-комунальних послуг мешканцям Волноваського району у листопаді 2022 р. та подальших місяцях опалювального сезону 2022/23 років (крім жовтня 2022 р. та квітня 2023 р.) здійснюватиметься у розмірі нарахованої житлової субсидії/пільги у січні 2022 року, а за квітень/жовтень 2022 р. та квітень 2023 р. у розмірі, який розраховується за такою формулою:

для житлових субсидій:

Сжск2022 = Сжсс2022 х Кжск2021,

де Сжск2022 — розрахований розмір житлової субсидії для виплати за квітень/жовтень 2022 р. та квітень 2023 р., гривень;

Сжсс2022 — фактичний розмір житлової субсидії за січень 2022 р.;

Кжск2021 — коефіцієнт середнього значення співвідношення нарахованих житлових субсидій за квітень і січень 2021 р. (Кжск2021 = 0,43);

для пільг на оплату житлово-комунальних послуг:

Спк2022 = Спс2022 х Кпк2021,

де Спк2022 — розрахований розмір пільги на оплату житлово-комунальних послуг для виплати за квітень/жовтень 2022 р. та квітень 2023 р., гривень;

Спс2022 — фактичний розмір пільги на оплату житлово-комунальних послуг за січень 2022 р.

 

Перелічені зміни наведені у постанові Кабінету Міністрів України від 16.09.2022 № 1041 «Деякі питання надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу Пенсійним фондом України», яка набула чинності 23.09.2022.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь