Сьогодні голова Волноваської райдержадміністрації, начальник районної військової адміністрації Юрій БАКАЄВ провів робочу онлайн - нараду щодо функціонування закладів культури, молоді та спорту району в умовах воєнного стану.

Дата: 05.04.2023 13:17
Кількість переглядів: 431

В нараді взяли участь  заступник голови райдержадміністрації Тетяна ЧАГАН,  заступник директора комунальної установи культури «Донецький обласний навчально- методичний центр культури» Артем ЛОВЯГІН, заступники голів та керівники структурних підрозділів у справах культури, сім’ї та молоді виконавчих органів міських, селищних, сільських рад, військових адміністрацій.

 

Обговорено питання організації дистанційної роботи закладів культури під час дії воєнного стану та участь в обласних культурно – мистецьких заходах у 2023 році, робота молодіжних центрів територіальних громад під час дії воєнного стану. Презентовано проєкт «ЯМаріуполь.Молодь».«Більшість громад нашого району знаходиться у тимчасовій окупації, але не зважаючи на складні умови, продиктовані  сьогоденням, всім громадам району вдалось забезпечити діяльність основних галузей, у тому числі  - культури.
Станом на 01 січня 2022 року мережа закладів культури Волноваського району складала 183 одиниці, з них: клубних закладів – 87; бібліотек – 82, музеїв-9 та шкіл мистецтв - 5. В них працювало 613 осіб.
Станом на 1квітня 2023 року у сфері культури громад Волноваського району працює дистанційно лише 51 особа, що складає 8,3 % від чисельності, що складала на початок 2022р.
На жаль, багатьом закладам не вдалось евакуювати документи, музичну апаратуру та інструменти, бібліотечні та музейні фонди.
Але, не зважаючи на цей неоптимістичний факт, багато наших  працівників змогли оговтатися від шоку, адаптуватися до ситуації та організувати роботу дистанційно, підготувати учасників – аматорів до участі в обласних та Всеукраїнських культурно – мистецьких заходах.
Метою нашої наради є надання допомоги в  організації роботи закладів культури та молоді, обмін досвідом, обговорення проблемних питань та спільний пошук шляхів їх вирішення», - зауважила Тетяна ЧАГАН.

«Одним з пріоритетних напрямків роботи молодіжних центрів має стати  підтримка зв’язку з ними, долучення їх до роботи у волонтерськії діяльності, гуманітарних хабах, молодіжних просторах, допомозі цивільному населенню. Щоб молодь відчувала свою потребу, знала що вони потрібні суспільству, щоб вони після Перемоги повернулися до своїх громад.
Культура – душа народу. Наше спільне з вами завдання зберегти її підчас війни, підтримувати і допомогти розвиватися» підсумував нараду очільник району.



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь