Управління соціального захисту населення Волноваської РВА інформує

Дата: 25.04.2023 09:52
Кількість переглядів: 235

Фото без опису      Вже понад 37 років не вгамовується біль, якого завдала нашому народу одна з найбільших в світі техногенних аварій - Чорнобильська катастрофа. Незважаючи на значну відстань від трагічного 26 квітня 1986 року Чорнобильські проблеми не втрачають своєї гостроти і актуальності, а увага до них і, насамперед до тих, хто постраждав, не повинна ставати меншою.

 

         В управлінні соціального захисту населення Волноваської райдержадміністрації перебуває на обліку 209 громадян, які постраждали в наслідок Чорнобильської катастрофи, а саме 133 особи першої категорії та 76 осіб другої категорії. Наказом Мінсоцполітики від 23.01.2023 за № 27 (зареєстровано в Міністерстві юстиції України 07.02.2023 за № 207/37543) «Про встановлення розмірів грошової компенсації вартості продуктів харчування громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи на 2023 рік» затверджено розміри грошової компенсації вартості продуктів харчування для громадян, віднесених до категорій 1 і 2 осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. У Донецькій області розміри для громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, віднесених до категорії 1 становлять 513,0 грн., до категорії 2 – 256,50 грн.

       Управлінням соціального захисту населення району проводиться щомісячне відшкодування частини вартості продуктів харчування постраждалим 1 та 2 категорії ( за поточний період 2023 року було виплачено 257269,50 грн.).

       Відповідно до пункту 4 Порядку використання коштів державного бюджету для виконання програм, пов'язаних із соціальним захистом громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи (постанова Кабінету Міністрів України від 20 вересня 2005 р. № 936), виплата компенсацій та допомоги певних видів, передбачених Законом, проводиться Центрами по нарахуванню та здійсненню соціальних виплат, структурними підрозділами з питань соціального захисту населення районних і районних у м. Києві держадміністрацій, виконавчих органів міських, районних у містах (крім м. Києва) рад за місцем фактичного проживання (перебування) . Тобто якщо постраждала особа перебуває на обліку, як внутрішньо переміщена особа в іншому управлінні, їй потрібно переоформити грошову компенсацію вартості продуктів харчування для громадян, віднесених до категорій 1 і 2 осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

    За більш детальною інформацією необхідно звертатися до управління соціального захисту населення Волноваської райдержадміністрації за телефоном «гарячої лінії»: 0953495419.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь