Донеччина працює над розвитком безбар’єрного простору, враховуючи нові виклики сьогодення

Дата: 01.05.2023 17:40
Кількість переглядів: 130

Безбар’єрність — це не просто про комфортне життя для людей будь-якого віку, статі та стану здоров'я, а іноді й про життя та розвиток взагалі. Мільйони українців, серед яких маломобільні люди, молодь, жінки, люди літнього віку, люди з інвалідністю, через численні бар'єри не можуть реалізувати себе, а в деяких випадках навіть забезпечити власні базові потреби.


Війна загострила всі ці питання. Ветерани, які отримали травми та поранення, люди, що втратили домівки та змушені шукати прихисток в інших громадах, діти, які пережили більше ніж багато хто з дорослих, люди, які втратили когось з близьких, роботу чи живуть в постійному стресі вже понад рік — всі ми тою чи іншою мірою відчули на собі тягар бар’єрів в повсякденному житті.

«Протиставити руйнуванню і хаосу, які несе російський загарбник, — відбудову. На практиці втілити наші спільні цінності, де людина та її життя — понад усе», — заявила перша леді Олена Зеленська.

На засіданні Уряду, яке відбулось 25 квітня, було затверджено План заходів на 2024-2025 роки з реалізації Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року.

Повномасштабне вторгнення рф не завадило реалізації Плану заходів на 2021-2022 роки з виконання Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні, і сьогодні Донеччина та вся країна переходить до наступного етапу. План заходів на 2023-2024 роки, який було підтримано Урядом та попередньо схвалено Радою безбар’єрності, визначає 4 пріоритетні напрямки роботи: безбар’єрний простір; безбар’єрні товари; безбар’єрні послуги; безбар’єрна інформація. Активну роль відіграватимуть обласні військові адміністрації та органи місцевого самоврядування.

Донецька обласна військова адміністрації продовжує роботу над розвитком без’бар’єрності в регіоні, не зважаючи бойові дії. Наразі в ОВА вже розроблено План заходів на 2023-2024 рік з реалізації Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року в Донецькій області.

Зважаючи на безпекову ситуацію, обласна військова адміністрація була значно обмежена в плануванні ресурсів та визначенні реальних строків виконання великої кількості можливих заходів. Однак, затвердження Плану заходів є необхідним для досягнення цілей реалізації Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року, що позитивно вплине на подолання негативних наслідків, спричинених відкритим повномасштабним вторгненням військ російської федерації на територію України. В той же час, зі стабілізацією ситуації на території області, за необхідністю будуть вноситися зміни до затвердженого Плану заходів на 2023-2024 роки із створення безбар’єрного простору в Донецькій області.

План заходів сформований структурними підрозділами Донецької облдержадміністрації спрямований на забезпечення рівних можливостей кожної людини реалізовувати свої права, отримувати послуги у всіх сферах життєдіяльності на рівні з іншими громадянами держави та на результат досягнення визначених цілей за п’ятьма напрямами безбар’єрності: фізична, інформаційна, цифрова, суспільна та громадянська, освітня.

Для того, щоб повністю охопити всі необхідні сфери життєдіяльності було проведено електронні консультації з громадськістю, а зараз План заходів проходить процедуру затвердження.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь