28 липня фахівці Вугледарського міського центру зайнятості і Східного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці провели семінар для безробітних.

Дата: 31.07.2023 14:56
Кількість переглядів: 79

Фото без описуУ 2️⃣0️⃣1️⃣3️⃣ році Генеральна Асамблея Організації Об'єднаних Націй проголосила 3️⃣0️⃣ липня - Всесвітнім днем протидії торгівлі людьми, зазначивши, що в цей день необхідно підвищувати рівень поінформованості громадян стосовно глобальної проблеми торгівлі людьми і привертати увагу до важкого становища жінок, чоловіків і дітей, які стали жертвами цього злочину, а також заохочувати людей активно допомагати постраждалим і протидіяти торгівлі людьми.

 

2️⃣8️⃣ липня фахівці Вугледарського міського центру зайнятості і Східного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці провели семінар для безробітних. Захід був приурочений до Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми в рамках проведення соціально-інформаційної акції «Вільні кроки: Захисти себе» і відповідно стосувався питань запобігання потраплянню в ситуації торгівлі людьми.

👩‍💻Спікерами заходу були Тетяна Бурак – заступник директора - начальник відділу кар’єрного консультування Вугледарського міського центру зайнятості і 🧑‍💻Ігор Часник - заступник начальника відділу контролю центрального напрямку управління інспекційної діяльності у Донецькій області Східного міжрегіонального управління Держпраці.

Під час заходу присутнім було роз’яснено зміст поняття «торгівля людьми», під яким слід розуміти різні види та форми експлуатації людини, які наводяться як міжнародними нормативно-правовими документами, так і законодавством України.

✅Торгівля людьми має різні види, серед яких примусова праця, рабство, звичаї подібні до рабства, сексуальна експлуатація, використання у порнобізнесі, примусова вагітність, вилучення органів, проведення дослідів над людиною, використання у жебрацтві, втягнення в злочинну діяльність, використання у збройних конфліктах, усиновлення (удочеріння) з метою наживи, продаж дитини.

✅Під час проведення заходу окремо увагу присутніх було звернуто на те, що однією із найбільш поширених форм торгівлі людьми є примусова праця - будь-яка робота, що вимагається від особи під загрозою застосування покарання, фізичного та психологічного насильства.

✅Присутнім були показані відеоматеріали за фактами викриття злочинів з торгівлі людьми в різних регіонах України за період до початку війни та проінформовано про результати дослідження, проведеного Міжнародною організацією з міграції щодо уразливості українців до ситуацій торгівлі людьми в умовах війни в Україні.

✅За даними дослідження висока готовність ризикувати, спостерігається серед усіх верств населення. Головною причиною попадання в ситуації торгівлі людьми і примусової праці є їх вразливість, що зумовлена втратою житла, доходів, а також необізнаністю щодо реальних загроз. Для того, аби не потрапити в трудове рабство, люди повинні перш за все засвоїти і дотримуватись безпечних правил поведінки.

✅Учасникам семінару було продемонстровано відеоролик «Торгівля людьми: пильнуй, помічай, реагуй», розроблений Мінсоцполітики у співпраці з проектом «Супровід урядових реформ в України» (SURGe), що реалізується за фінансової підтримки Уряду Канади компанією Alinea International Ltd: https://www.youtube.com/watch?v=qt8qgljtaGQ , а також надана інформація про ресурси Державної служби зайнятості, де можна знайти корисну інформацію.

🧑‍💻Ігор Часник звернув увагу на важливу роль, яку відіграє на сьогодні Державна служба зайнятості і рекомендував присутнім використовувати наявні можливості заради зростання своєї конкурентоспроможності на ринку праці, підвищення рівня кваліфікації та опанування новою професією, розглянути участь у програмах грантової підтримки для започаткування власної справи. Також присутніх було проінформовано про роботу сервісу «ІНТЕРАКТИВНИЙ ІНСПЕКТОР» Державної служби України з питань праці.

Сервіс включає увесь спектр інструментів, які дають можливість отримати відповіді у найзручніший та найшвидший спосіб з питань застосування норм законодавства про працю під час воєнного стану.

📧Email: ugledarcz@donocz.gov.ua

💻Єдиний портал вакансій з пошуку роботи https://jobportal.dcz.gov.ua

Чат-бот Донецької обласної служби зайнятості у месенджері Telegram

https://bit.ly/2UnnJwh.

☎️Call-центр Донецької обласної служби зайнятості

0 800 33 61 67


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь