Отримання архівних довідок

Дата: 29.09.2023 11:04
Кількість переглядів: 152

Фото без описуЗа роз’ясненнями Міністерства юстиції України та Державної архівної служби отримати архівну довідку про народження, одруження, розлучення, смерть можна звернувшись до наступних органів.

 

Зокрема, передача книг державної реєстрації актів цивільного стану, метричних книг на постійне зберігання до державного архіву здійснюється щороку після закінчення 75 років зберігання їх у відділах державної реєстрації актів цивільного стану.

Якщо термін реєстрації акта цивільного стану не перевищує 75 років з дня його укладення - рекомендується звертатися за отриманням запитуваних документів до відділу державної реєстрації актів цивільного стану за місцем проживання.

Після завершення 75-річного строку зберігання документів у відділах державної реєстрації актів цивільного стану за отриманням довідки необхідно звернутися до державного архіву відповідної області, м. Києва.

 

Щодо отримання довідки про підтвердження трудового стажу на підприємстві, в установі, організації.

Документи з кадрових питань (особового складу): накази з особового складу, особові рахунки, відомості нарахування заробітної плати тощо - зберігаються в архівних підрозділах юридичних осіб 75 років і не підлягають передачі до державних архівів.

У разі припинення діяльності юридичної особи, документи з кадрових питань (особового складу) передаються правонаступнику або в архів організації вищого рівня відповідної галузі чи до трудового архіву за місцем реєстрації юридичної особи.

Для отримання довідки у заяві необхідно вказати прізвище, ім'я, по батькові, місце фактичного проживання, за наявності, адресу електронної пошти та контактний номер телефону, назву підприємства/установи/організації, її місцезнаходження (село, місто, область), роки роботи, назву займаної посади, та, за можливості, вказати стан діяльності підприємства (ліквідоване / не ліквідоване).

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь