Про роботу сфери соціального захисту населення Волноваського району

Дата: 05.11.2023 15:00
Кількість переглядів: 73

Фото без описуСфера соціального захисту населення відіграє важливу роль у розвитку держави та суспільства загалом. В умовах сьогодення, тобто в умовах російської військової агресії, соціальний захист населення є затребуваним для ще більшої кількості верств населення. Відчуття війни та її наслідки впливають на кожного індивіда, що зумовлює державу вчасно реагувати та надавати потрібну підтримку для населення. Щодня суспільство та держава отримують нові виклики щодо подолання кризових моментів, що спричинила російська військова агресія.



На превеликий жаль, більшість населених пунктів Волноваського району є тимчасово окупованими, на решті – точаться запеклі бойові дії, що призвело до зростання кількості суб’єктів господарювання, які втратили можливість провадити свою діяльність; масової міграції населення; відтоку економічно активного населення; зростання кількості внутрішньо-переміщених осіб; різкого зменшення доходів серед населення; зростання безробіття тощо. А, отже, потребують соціального захисту від держави.

Так, станом на 01.11.2023 кількість облікованих управлінням соціального захисту населення Волноваської райдержадміністрації внутрішньо переміщених осіб (ВПО) становить 65 227 осіб, з яких 1 578 осіб отримали цей статус після 24.02.2022.

З турботою про громадян було створено Центри підтримки ВПО Волноваського району «Пліч-о-пліч» (в місцях найбільшого скупчення, зокрема, у Києві, Дніпрі, Полтаві, Запоріжжі тощо).
Вказані Центри надають підтримку 17,5 тис. особам, мешканцям Волноваського району (7175 сімей), у вигляді гуманітарної допомоги (продовольчі та непродовольчі товари) та інших заходів підтримки (культурні, спортивні заходи, екскурсії, правова допомога та інші). Особлива увага приділяється найбільш вразливим категоріям населення: особам з інвалідністю, сім’ям з дітьми, особам похилого віку.

Для підтримки внутрішньо переміщених осіб Уряд ще у березні 2022 року запровадив виплату допомоги на проживання у розмірі від 2000 до 3000 грн на людину щомісячно. На теперішній час в управлінні отримувачами такої допомоги є 4 170 осіб. Загальний же контингент отримувачів різних видів державної підтримки складає понад 73 тис. осіб.

Завжди, а особливо в ці надскладні для держави часи, поруч з людьми вони, - працівники соціальної сфери України, для яких Людина – найбільша цінність. Тому завжди в своїй роботі прагнуть досягти суспільної злагоди та стабільності заради безпеки й добробуту громадян.

У першу неділю листопада в Україні, згідно з Указом Президента України від 13.04.1999 № 374/99, відзначають День працівника соціальної сфери. Це свято є свідченням високої оцінки державою ролі працівників, які щодня забезпечують реалізацію державної політики з питань соціального захисту, зайнятості, організації оплати і безпеки праці, трудових відносин.

З нагоди професійного свята голова Волноваської райдержадміністрації, начальник районної військової адміністрації Юрій БАКАЄВ відзначив Почесними грамотами працівників, які які присвятили себе суспільству.

Сьогодні соціальний працівник – це своєрідна «швидка соціальна допомога», адже тут працюють небайдужі до людських проблем, завжди відкриті для спілкування з тими, хто потребує їхньої допомоги. У великій родині соціальних працівників кожен день – це можливість допомогти тим, хто потребує цього найбільше, і зробити наше суспільство кращим місцем для життя.
Це свято також є нагадуванням для кожного з нас про те, як важливо підтримувати та поважати працівників соціальної сфери. Наша вдячність та підтримка надає їм силу та мотивацію продовжувати цілющу та важливу роботу.

Отже, з глибокою повагою вітаємо всіх причетних! Дякуємо за добрі серця, небайдужість, невичерпну енергію, бажання допомогти та щоденну клопітку працю! Бажаємо міцного здоров’я, затишку та мирного неба!



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь