Ваші рідні чи близькі не мають права вчиняти щодо вас домашнє насильство. У цьому дописі розповідаємо, які права ви маєте, якщо потрапили в таку ситуацію.

Дата: 30.11.2023 12:01
Кількість переглядів: 42

Фото без опису1️⃣ Можете звертатись до поліції для отримання захисту, а також до суду для відновлення порушених прав та притягнення кривдника до відповідальності.

2⃣ Маєте право отримати соціальні послуги, медичну, психологічну та правничу допомогу. Пам’ятайте, що усі ці види допомог надаються безоплатно. Також ви маєте право на уважне та гуманне ставлення з боку організацій чи установ, які надаватимуть вам допомогу. 3⃣ Якщо ви не можете більше знаходитись поруч з кривдником, але вам нікуди йти — маєте право на безоплатне місце у притулку (шелтері) на 3 місяці (інколи можна продовжити до 6 місяців). Отримати місце в шелтері можуть повнолітні, неповнолітні, що перебувають(-ли) у зареєстрованому шлюбі, та діти у разі прийняття їх до притулку разом із законним представником. 📄 Для того, щоб влаштуватись до шелтера, необхідно отримати направлення, яке можуть видати: ▪️ Нацполіція ▪️ соціальні служби ▪️ мобільні бригади соціально-психологічної допомоги ▪️ підрозділ місцевої держадміністрації або орган місцевого самоврядування, що працює у сфері протидії насильству. 👆 У разі звернення до цих органів повідомте, що потребуєте влаштування до притулку. Якщо потрібна допомога юриста, звертайтеся до системи безоплатної правничої допомоги. ✅ Щоб отримати усну консультацію, телефонуйте до контактного центру системи БПД за номером: 0 800 213 103. Дзвінки у межах України безкоштовні. Контактний центр працює в будні з 8:00 до 18:00. ✅ Якщо вам зручно отримати правничу допомогу письмово, напишіть приватне повідомлення цій сторінці.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь