До уваги!

Дата: 03.01.2024 09:32
Кількість переглядів: 152

Фото без описуОднією із пріоритетних цілей реабілітаційних закладів, які відносяться до сфери управління Міністерства соціальної політики України (далі - Мінсоцполітики), є надання особам/дітям з інвалідністю якісних реабілітаційних послуг за міжнародними стандартами, що забезпечить повернення їх до активного життя, участь у житті соціуму осіб з інвалідністю та соціалізації дітей з інвалідністю.

 

 

У сфері управління Мінсоцполітики функціонує вісім державних реабілітаційних установ у різних областях України, у тому числі Державна реабілітаційна установа «Центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю «Донбас» (далі – Центр).

Внаслідок повномасштабного вторгнення рф в Україну Центр був релокований з м. Краматорськ до м. Івано-Франківськ та на його базі було створено філію - Центр комплексної реабілітації осіб з інвалідністю «Донбас-Прикарпаття», яка на сьогодні продовжує надання якісних реабілітаційних послуг особам з інвалідністю; дітям з інвалідністю; Захисникам та Захисницям, які отримали важкі поранення та травми; цивільним особам, які постраждали внаслідок військової агресії.

Цільовим призначенням Центру є здійснення комплексу реабілітаційних заходів, спрямованих на створення умов для всебічного розвитку осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю, інших окремих категорій населення, засвоєння ними знань, умінь, навичок, досягнення і збереження їхньої максимальної незалежності, формування та розвиток фізичних, розумових, соціальних, професійних здібностей з метою максимальної реалізації особистого потенціалу. Центр володіє потужною матеріально-технічною базою, медичним та спортивним обладнанням, яке необхідне для забезпечення комплексу реабілітаційних послуг медичного призначення при патологічних змінах, поліпшення трофічних процесів, відновлювальної терапії, досягнення найкращого ефекту в лікуванні будь-якого захворювання при найменшому навантаженні на організм пацієнта.

В березні 2023 року Центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю «Донбас» включений до Переліку реабілітаційних установ, закладів охорони здоров’я, які здійснюють реабілітаційні заходи для дітей з інвалідністю відповідно до постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення реабілітації дітей з інвалідністю від 27.03.2019                № 309 (із змінами та доповненнями) (далі – Порядок 309).

Повний перелік реабілітаційних закладів, які відносяться до сфери управління Мінсоцполітики, та порядок зарахування розміщено на офіційному веб-сайті Міністерства соціальної політики України, а також перелік реабілітаційних установ, закладів охорони здоров’я, які здійснюють реабілітаційні заходи для дітей з інвалідністю в межах Порядку 309, розміщено на офіційному веб-сайті Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю за посиланням: https://www.ispf.gov.ua/diyalnist/reabilitaciya-ditej/perelik-reabilitacijnih-ustanov.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь