Прийміть дитину у родину

Дата: 19.01.2024 14:03
Кількість переглядів: 245

Фото без описуДіти, обділені батьківською любов’ю, турботою, мріють мати свою люблячу сім’ю – тата, маму, сестричку чи братика, свої іграшки, фотографії, свою кімнату. Вони мають право на особливий захист і допомогу з боку держави, яка займається подальшим їх влаштуванням, в першу чергу – в сім’ї громадян.

 

Діти, які залишились без рідних батьків, можуть бути усиновлені, влаштовані під опіку чи піклування, передані в дитячий будинок сімейного типу чи прийомну сім’ю.

Усиновлення – прийняття дитини в родину на правах дочки або сина. Це пріоритетна форма влаштування дитини, при якій вона набуває справжніх батьків з усіма правами та обов’язками, як між біологічними батьками і дітьми.

Встановлення опіки та піклування – влаштування дітей в сім’ї громадян, які переважно перебувають в родинних відносинах з цими дітьми.

Прийомна сім’я – це сім’я або окрема особа, яка не перебуває у шлюбі, що  добровільно взяла на виховання та спільне проживання від одного до чотирьох  дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, на власну житлову площу. 

Дитячий будинок сімейного типу – це окрема сім’я, що створюється за бажанням подружжя або окремої особи, яка не перебуває у шлюбі, які беруть на виховання та спільне проживання не менш як 5 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Станом на 01.01.2024 року в службі у справах дітей Волноваської адміністрації на обліку з усиновлення перебувають 67 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з яких 45 дітей влаштовані до сімейних форм виховання (опіка/піклування, дитячий будинок сімейного типу, прийомна сім’я), 22 дитини потребують влаштування.

 Давайте відкриємо свої серця і надамо дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування шанс на щасливе дитинство, даруючи їм любов, стабільність та надію.

За більш детальною інформацією звертайтесь  до Служби у справах дітей Волноваської райдержадміністрації за телефоном 0956793387


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь