Проведено засідання координаційної ради з питань утвердження української національної та громадянської ідентичності при Волноваській райдержадміністрації.

Дата: 28.02.2024 12:53
Кількість переглядів: 222

Фото без описуСьогодні заступник голови райдержадміністрації Тетяни ЧАГАН провела перше засідання координаційної ради з питань утвердження української національної та громадянської ідентичності при Волноваській райдержадміністрації.

Зі вступним напутнім словом до присутніх звернулася начальник управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації Лілія ЗОЛКІНА.

На раді розглянуті питання:

1. Про основні засади державної політики у сфері утвердження української національної та громадянської ідентичності Доповідач: Карина Шевченко - головний спеціаліст відділу молодіжної політики та національно-патріотичного виховання управління сім’ї, молоді та масових заходів національно - патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації.

2. Про формування української національної та громадянської ідентичності як складової національної стійкості українського народу. Доповідач: Олена Авілова – директорка Великоновосілківського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №2.

3. Про заходи у сфері утвердження української національної та громадянської ідентичності, реалізовані у Вугледарській та Хлібодарівській територіальних громадах Волноваського району протягом 2023 року. Доповідач: Наталя МОЗГОВА- головний спеціаліст Вугледарського міського відділу культури і туризму Вугледарської міської ради. Співдоповідач -Антоніна НЕМИРЯ, директорка комунального закладу Централізована публічна бібліотека Вугледарської міської територіальної громади. Доповідач: Олена КОНЮШОК голова громадської організації «Час вільних», начальник відділу культури, туризму, молоді та спорту Хлібодарівської сільської територіальної громади.

4. Про основні напрямки та план роботи координаційної ради з питань утвердження української національної та громадянської ідентичності при Волноваській районній державній адміністрації на 2024 рік. Доповідач: Тетяна ЧАГАН – заступник голови райдержадміністрації,голова Координаційної ради з питань утвердження української національної та громадянської ідентичності при Волноваській районній державній адміністрації. 

"З початком повномасштабної війни, спричиненої збройною агресію росії, національна ідентичність України стала важливим джерелом суспільної стійкості. Наші громади, незважаючи на тимчасову окупацію та переміщення до більш безпечних регіонів країни, роботі у режимі онлайн, вправно демонструють свою національну самосвідомість. Попри всі труднощі, небайдужі українці, знаходять способи зберегти пам'ять про свої рідні містечка та показати всій України, який талановитий та багатогранний наш Волноваський район", - підкреслила Тетяна ЧАГАН.



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь