Дитячий будинок сімейного типу - велика дружня родина.

Дата: 08.04.2024 15:03
Кількість переглядів: 80

Фото без описуДитячий будинок сімейного типу (ДБСТ) – це окрема сім’я, що створюється за бажанням подружжя або окремої особи, яка не перебуває у шлюбі, для забезпечення сімейним вихованням та спільного проживання не менш як п’яти дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. Загальна кількість дітей у дитячому будинку сімейного типу не повинна перевищувати 10 осіб, враховуючи рідних.

 

Основні факти про ДБСТ:

-ДБСТ можуть створити повнолітні і працездатні особи — подружжя або людина, яка не перебуває в шлюбі.

-дитину, якщо дозволяє вік і рівень розвитку дитини, обов’язково питають, чи хоче вона жити в родині майбутніх батьків-вихователів.

-дитина перебуває в ДБСТ до 18 років, а якщо має інвалідність або навчається у школі, профтеху, коледжі чи закладі вищої освіти, — за бажанням може залишатися до 23-х.

-до якого віку можна стати батьками-вихователями конкретної цифри немає. Діти повинні досягнути віку вибуття з ДБСТ на момент, коли молодший з подружжя або людина, що виховує дітей одна, досягає пенсійного віку. Іноді батьки можуть виховувати дітей і після виходу на пенсію, але не довше 5 років. 

Батьки-вихователі отримують грошове забезпечення, сплату єдиного внеску на соціальне страхування за рахунок бюджетних коштів, державну соціальну допомогу на дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, службовий будинок або квартиру (житло передається сім’ї з меблями і технікою для комфортного проживання, під час облаштування житла враховуються пропозиції батьків, а також потреби, вік, стать і стан здоров’я дітей), також може надаватися в користування земельна ділянка та/або транспортний засіб.

Станом на 01.04.2024 року в службі у справах дітей Волноваської адміністрації на обліку з усиновлення перебувають 67 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з яких 43 дітей влаштовані до сімейних форм виховання (опіка/піклування, дитячий будинок сімейного типу, прийомна сім’я), 24 дитини потребують влаштування. На території Волноваського району функціонує 15 прийомних сімей, в яких виховується  20 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та 5 дитячих будинків сімейного типу, в яких виховується  35 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування.

 

Кожна дитина має право на сім’ю і любов.

 

За більш детальною інформацією звертайтесь  до Служби у справах дітей Волноваської райдержадміністрації за телефоном 0956793387.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь