Патронатна сім’я як альтернатива дитячим притулкам та інтернатам.

Дата: 17.04.2024 11:50
Кількість переглядів: 41

Фото без описуПатронатна сім’я – тимчасова форма влаштування.

Термін перебування  дитини  в  патронатного вихователя не може перевищувати трьох місяців. Коли є обставини, що обґрунтовують необхідність і доцільність перебування дитини в сім’ї патронатного вихователя триваліший термін, орган опіки та піклування може його продовжити, однак не більше ніж до шести місяців. Одночасно під патронат (в одну патронатну сім'ю) влаштовуються виключно діти (не залежно від їх кількості), які є братами-сестрами або до влаштування під патронат проживали в одній родині.

Патронат над дитиною – це тимчасовий догляд, виховання та реабілітація дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин.

Патронат надає можливість дітям у разі виникнення складних життєвих обставин у біологічних родинах уникнути потрапляння до інституційних закладів утримання (притулків, центрів соціально-психологічної реабілітації, будинків дитини, дитячих будинків, інтернатів), які зазвичай віддалено розташовані від звичного середовища дитини та унеможливлюють підтримання нею контактів з біологічними батьками.

Метою патронату над дитиною є забезпечення захисту прав дитини, яка через складні життєві обставини тимчасово не може проживати разом із батьками або іншими її законними представниками.

І досить часто діти, які перебували під патронатним доглядом, повертаються назад до своїх батьків, які за час відсутності дитини, встигли вирішити свої проблеми і налагодити своє життя. Таким чином, патронатний догляд – допомагає зберегти біологічну сім’ю для дитини

За більш детальною інформацією звертайтесь  до Служби у справах дітей Волноваської райдержадміністрації за телефоном 0956793387.

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь