26 квітня – 38 роковини Чорнобильської трагедії

Дата: 26.04.2024 10:15
Кількість переглядів: 29

Фото без описуВ історії України є багато скорботних дат, спогад про які щемить серце гострим болем. Одна з них – 26 квітня 1986 року, у цей день, 38 років тому вогонь Чорнобиля опалив долі мільйонів людей.

 

Трагедія забрала життя тисяч людей, стала причиною багатьох захворювань, принесла величезний збиток для навколишнього середовища. Жахливі наслідки цієї трагедії відчуваються й досі.

Багато ліквідаторів – рятувальників, військовослужбовців та цивільних осіб – віддали своє життя, борючись з наслідками цієї катастрофи, а багато інших отримали важкі радіаційні ураження. За числом потерпілих від аварії Україна займає перше місце серед колишніх республік Радянського Союзу.

Через бездіяльність та недбалість комуністичного режиму катастрофа набула непоправних медичних, економічних, соціальних і гуманітарних наслідків. За екологічними наслідками аварія переросла у планетарну катастрофу: радіоактивним цезієм було забруднено 3/4 території Європи. Сьогодні, ми переживаємо найбільшу трагедію 21 століття – повномасштабне вторгнення російського агресора на територію України.

Російський агресор вбиває українців, робить безлюдними сотні тисяч квадратних метрів української землі та погрожує Україні ядерним ударом. Зараз, коли світ стоїть перед новими випробуваннями, коли ми бачимо безмежну мужність в обличчях тих, хто захищає нашу свободу, пам'ять про Чорнобиль набуває особливого значення. Вона нагадує нам про небезпеку, яка може загрожувати навіть там, де ми її не очікуємо. Нехай атом залишається мирним!

Ми схиляємо голову перед героїчним подвигом пожежних, працівників ЧАЕС, медиків, військовослужбовців, учених та всіх, хто став тоді на захист людства. Пам’ятаємо подвиг ліквідаторів ЧАЕС!

Пишаємося ЗСУ та віримо у Перемогу!


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь