До уваги отримувачів пільг та житлових субсидій! Кому необхідно до 1 липня звернутися за продовженням виплат

Дата: 24.05.2024 12:00
Кількість переглядів: 82

Фото без описуКабінетом Міністрів України прийнято постанову від 08.05.2024 № 521 «Деякі питання надання, нарахування та виплати житлових субсидій і пільг для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива, з урахуванням енергетичної кризи, що склалася в м. Харкові та населених пунктах Харківській області» (далі – Постанова № 521).

 

Вказаною Постановою № 521 внесені зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 07 березня 2022 р. № 215 «Про особливості нарахування та виплати грошових допомог, пільг та житлових субсидій на період дії воєнного стану» (далі – Постанова № 215), якими передбачено, що з червня поточного року дія централізованого механізму виплати житлових субсидій та пільг припиняється.

 

Звернутися до 1 липня 2024 року за продовженням виплати житлової субсидії або пільги необхідно особі, яка одночасно відповідає всім наступним критеріям:

  • є отримувачем житлово-комунальної субсидії або пільги;
  • була отримувачем субсидії або пільги станом на 24 лютого 2022 року;
  • проживала (чи проживає) на тимчасово окупованій території чи в зоні активних бойових дій;
  • з початку повномасштабної агресії не зверталася до органів соціального захисту населення чи Пенсійного фонду України за перепризначенням субсидії або пільги.

 

Подати заяву та необхідні документи до органу Пенсійного фонду України можна в один із способів:

  • онлайн — через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду Українимобільний застосунок «Пенсійний фонд» або портал Дія;
  • поштою — на адресу територіального органу Пенсійного фонду;
  • особисто — через сервісні центри Пенсійного фонду України, уповноважених посадових осіб виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідних територіальних громад, центри надання адміністративних послуг.

Довідково: громадяни, які у 2022 році проживали на тимчасово окупованих територіях або територіях активних бойових дій, де структурні підрозділи з питань соціального захисту населення не мали можливості здійснювати свої повноваження, та яким пільги і житлові субсидії виплачувалися згідно з Постановою № 215, для продовження отримання виплат повинні до 1 липня 2024 року звернутися до органів Пенсійного фонду України із заявами про призначення житлової субсидії або пільги (Постанова КМУ № 521).

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь