Реабілітація дітей з інвалідністю

Дата: 19.06.2024 12:20
Кількість переглядів: 59

Фото без описуРеабілітація дітей з інвалідністю – це відшкодування вартості реабілітаційних послуг для дітей з інвалідністю.

 

Органами соціального захисту населення Волноваської райдержадміністрації реалізуються державні програми з безоплатного забезпечення дітей з інвалідністю реабілітаційними послугами. Відшкодування відбувається за кошти, передбачені у державному бюджеті. Порядок відшкодування затверджено Постановою КМУ від 27.03.2019 №309.  

Щоб отримати відшкодування, один з батьків (законний представник) звертається до структурного підрозділу з питань соціального захисту населення Волноваської райдержадміністрації за місцем проживання дитини із заявою та пакетом необхідних документів про направлення дитини до реабілітаційної установи.

Якщо реабілітації потребують одночасно двоє або більше дітей з однієї сім’ї, супровід може здійснювати також другий з батьків, законних представників або один з  близьких родичів.

Необхідні документи

Разом із заявою подаються (із пред’явленням оригіналів) копії таких документів:

  • паспорта громадянина України або іншого документу, що посвідчує особу (одного з батьків дитини/законного представника; особи, що здійснює супровід);
  • свідоцтва про народження дитини або паспорта громадянина України, що посвідчує особу дитини;
  • індивідуальної програми реабілітації, яка виданої лікарсько-консультативною комісією лікувально-профілактичного закладу;
  • виписки з медичної карти амбулаторного (стаціонарного) хворого;
  • реєстраційного номера облікової картки платника податків (дитини, одного з батьків (законного представника) особи, що супроводжує).

Вартість послуг визначається індивідуально для кожної дитини.

Гранична вартість реабілітації для дитини з обмеженнями життєдіяльності I та II ступеня не може перевищувати 16 тисяч гривень на рік. Для дітей з обмеженнями життєдіяльності III ступеня – 25 тисяч гривень на рік.

Реєстрація заяв, а також визначення черговості надання реабілітаційних послуг проводиться в порядку надходження заяв. Першочергово реабілітаційними послугами забезпечуються діти, які не отримали реабілітації в попередньому бюджетному році внаслідок відсутності бюджетних коштів або у зв’язку з довготривалою хворобою дитини.

Реабілітаційними послугами стаціонарно або амбулаторно дитина може скористатися декілька разів на рік. Вартість послуг, при цьому, не може перевищувати граничної.

Відповідно до зазначеної вище Постанови КМУ №309, до переліку реабілітаційних установ, закладів охорони здоров’я, які здійснюють заходи із реабілітації дітей з інвалідністю включено 121 реабілітаційна установа. Реабілітаційну установу, у якій дитина проходитиме реабілітацію, обирає один із батьків чи законний представник дитини з інвалідністю. З переліком реабілітаційних установ можна ознайомитись на офіційних веб-сайтах  

  • Мінсоцполітики України https://www.msp.gov.ua/content/reabilitaciya-ditey-z-invalidnistyu-vnaslidok-dityachogo-cerebralnogo-paralichu.html ,
  • Фонду  соціального захисту осіб з інвалідністю. https://www.ispf.gov.ua/diyalnist/reabilitaciya-ditej.

За більш детальною інформацією з питань організації реабілітації дітей з інвалідністю можна звернутись за телефоном «гарячої лінії»  управління соціального захисту населення Волноваської райдержадміністрації (095) 349 54 19.

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь